El projecte


El nostre objectiu és que els i les alumnes de la classe facen un curtmetratge abans de que acabe el curs. Per a aconseguir-ho hauran d’iniciar-se en el mon de l’art cinematogràfic. L’objectiu és educar a través de la creació d’un curtmetratge, és a dir, li donem molta importancia a tot el procés, contribuint al desenrotllament cognitiu, social i emocional del xiquets i xiquetes.

Hem de destacar que pretenem introduir  als i les alumnes en el llenguatge artístic que ens oferix l’art cinematogràfic. Pensem que els nostres alumnes han de ser partíceps del seu aprenentatge, potenciant la seua capacitat creativa i el treball en equip. El curtmetratge estarà fet íntegrament pels alumnes, durant este curs escolar es convertiran en guionistes, càmeres, maquilladors, tècnics de so i fotografia, dissenyadors, editors, publicistes... tot amb un objectiu comú.

La idea naix a partir del desig de canviar la metodologia d'ensenyament. Una metodologia activa basada en la resolució de problemes (PBL, Project Based Learning) amb la qual puguem fer que els nostres alumnes siguen més competents, i per tant aprenguen estratègies que desprès puguen aplicar en la vida real.

L’etapa a la qual està dirigida la activitat és la de Primària, dita activitat es podria dur a terme en qualsevol dels nivells educatius del nostre centre, però no obstant això ens hem plantejat desenrotllar-la només al tercer cicle, concretament amb la classe de 1r nivell, és a dir amb 5t de Primària. Si l’avaluació de l’activitat fora positiva s’adaptaria als diferents nivells de l’etapa.

 La metodologia d'ensenyament serà globalitzada, es a dir, durem a terme el projecte des de la gran majoria de les àrees: llengua, matemàtiques, coneixement del medi, educació artística, educació física...Encara que l’introduirem des de l’àrea de llengua, ja que un dels primers passos és parlar sobre la història que volen plasmar, i escriure el text.

No hay comentarios:

Publicar un comentario